Όταν πιστεύουμε σε κάτι ανύπαρκτο με πάθος, τελικά το δημιουργούμε. Ότι δεν συνέβη ποτέ, είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά - Ν. Καζαντζάκης


1 Ιουν 2009

Παρασκευάς Άντζας

Ένα απο τα μεγαλύτερα κεφάλαια της ομάδας της Ξάνθης στην μεγάλη κατηγορία.
Ο Παρασκευάς Άντζας γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου 1976 στο Μοναστηράκι της Δράμας. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στον Πανδραμαϊκό το 1993 και το 1995 μεταγράφεται στην Ξάνθη. Αγωνίζεται μαζί της για τρείς σεζόν ώς το 1998 σε 68 παιχνίδια πρωταθλήματος και 6 κυπέλλου, πετυχαίνοντας συνολικά έξι γκόλ.
Εϊναι φανερό πως η Ξάνθη εν μπορεί να τον κρατήσει άλλο κοντά της. Το καλακαίρι της ίδιας σεζόν φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού. Προσωπικά προβλήματα διακόπτουν την καριέρα του τόσο στην ομάδα του Πειραιά όσο και στην εθνική ομάδα με την οποία είχε 19 συμμετοχές. Η απόφασή του να συνεχίσει σε μη ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του στερεί τη χαρά να πανηγυρίσει το Ευρωπαϊκό του 2004 στην Πορτογαλία.
Τον Γενάρη του 2005, ανακοινώνεται η επιστροφή του στην Ξάνθη. Στο δεύτερο πέρασμά του μετέχει σε 55 ματς πρωταθλήματος, 15 ματς κυπέλλου και 3 του UEFA, έχοντας σαν απολογισμό 2 τέρματα. Το ώριμο παιχνίδι του τόσο στη θέση του κεντρικού αμυντικού όσο και (κυρίως) του αμυντικού χαφ, το πάθος του στο παιχνίδι, τον κάνουν σύνθημα στα στόματα της κερκίδας.
Το καλοκαίρι του 2007 γίνεται γνωστό πως ο Άντζας επιστρέφει στον Ολυμπιακό. Παράλληλα ξανακερδίζει τη θέση του στην εθνική Ελλάδας.
Ανακοίνωσε την αποχώρησή του απο την ενεργό δράση λόγες ημέρες μετά τον τελικό κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, τον Μάϊο του 2009.
Κέρδισε στη σταδιοδρομία του 7 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα και ένα σούπερ καπ.